Persberichten / Archief

Passieconcert Via Dolorosa in IJsselmuiden door CRK Voices

CRK Voices onder leiding van Jan Quintus Zwart geeft op dinsdag 31 maart 2020 een passieconcert in De Hoeksteen te IJsselmuiden. Het concert begint om 20.00 uur en op het programma staat de passiecantate ‘Via Dolorosa’. De liederen worden instrumentaal begeleid door Chloë Elsenaar (viool), Jan Lenselink (piano) en Ronald IJmker (orgel) en de lezingen worden verzorgd door Sanja van der Sluis.

Het passieconcert is sinds de oprichting van het koor één van de vaste onderdelen van het concertjaar. Volgens dirigent Jan Quintus Zwart schuilt er veel diepgang en emotie in het passieconcert, meer dan in het kerstconcert. Het lijdensverhaal van Jezus wordt uitgedragen in gedragen stukken die meer doorgecomponeerd zijn. Een groot aantal leden verheugt zich dan ook altijd op het zingen van de passieliederen.

Tijdens het concert zullen muzikaal intermezzo’s, Bijbellezingen en liederen met titels als ‘Take my yoke upon you’ en ‘Covenant of the lamb’, ‘For God so loved the world’ en natuurlijk ‘Via Dolorosa’, elkaar afwisselen.

Het koor nodigt u van harte uit om op dinsdag 31 maart in IJsselmuiden met haar stil te staan bij het lijden en sterven van Jezus Christus.

Het 20-jarige CRK Voices telt ongeveer honderd leden en is een enthousiaste groep zangers en zangeressen uit een ruim gebied rondom Kampen die betrokken is op elkaar.

Via projecten, zoals ook dit voorjaar bij het instuderen van het Requiem van componist Bart Oenema dat op 25 april in Genemuiden en op 4 mei in Kampen  zal worden uitgevoerd, kan een liefhebber van samen zingen kennismaken met het koor.

Het repertoire dat dirigent Jan Quintus Zwart voor het koor selecteert, is voornamelijk Engelstalig (Amerikaanse muziekstukken) maar ook Nederlandstalige liederen worden ingestudeerd. Naast de Passie- en Kerstconcerten geeft Voices jaarlijks een concert in juni ter afsluiting van het seizoen.

Koorscholing door Marjo van Someren, vaste zangpedagoge van het koor, en Bart Oenema is ook een onderdeel waarmee Voices het niveau van het koor tot een hoger niveau hoopt te brengen.

Kaarten á € 7,50 per stuk zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de koorleden en Fotorama Kampen, De Rank Kampen, Kantoorboekhandel Schutte IJsselmuiden en Foto Tuinman Hasselt
Aan de kerk kosten de kaarten € 10,00. De kerk is open om 19.15 uur, aanvang concert 20.00 uur.

17 december CRK Voices Adventsconcert Christmas Light in Burgwalkerk te Kampen

Op dinsdag 17 december 2019 verzorgt CRK Voices een concert met de uitvoering van de Kerstcantate Christmas Light in de Burgwalkerk te Kampen. Dirigent Jan Quintus Zwart heeft een groot aantal nieuwe advent- en kerstliederen geselecteerd, met onder meer werken van Joseph M. Martin en Mark Hayes. Met dit nieuwe repertoire, aangevuld met eerder gezongen muziekstukken, belooft het een prachtige avond te worden. Combo Jan Lenselink (piano), met Sylvia Maessen (contrabas) en Mark Wester (slagwerk), Ronald IJmker(orgel) en Krista van den Esker (fluit) verlenen hun medewerking, de algehele leiding is in handen van Jan Quintus Zwart.

Op 26 oktober jl. mocht dirigent Jan Quintus Zwart zijn 35 jarig jubileum vieren met een groot concert met al zijn koren in De Doelen. Van dit prachtige concert zijn opnames gemaakt die via de website van CRK Voices kunnen worden bekeken en beluisterd. De CD van deze opnames is ook te bestellen via de website van CRK Voices.

Wij nodigen u van harte uit voor het advent/kerstconcert op 17 december a.s. Kaarten zijn in de voorverkoop (€ 10,00 per stuk, aan de kerk € 12,50) verkrijgbaar bij de koorleden, Fotorama Kampen, De Rank Kampen en Kantoorboekhandel Schutte IJsselmuiden. De Burgwalkerk is open vanaf 19.15 uur, aanvang concert 20.00 uur.

Kerst 2019 digitaal

Jan Quintus Zwart – 35 jaar dirigent –
Groots jubileumconcert in De Doelen Rotterdam op zaterdag 26 oktober 2019

In 1984 werd Jan Quintus Zwart benoemd tot dirigent van de Chr. Gem. Zangver. Looft den Heer te Notter. Ter gelegenheid van zijn 35-jarig dirigentenjubileum vindt er op zaterdag 26 oktober een groots jubileumconcert plaats in De Doelen te Rotterdam, in samenwerking met Christenen voor Israël.

Dit concert is met medewerking van al zijn koren waaronder ook het koor uit Notter waaraan Jan Quintus al jarenlang leiding geeft. Daarnaast is Jan Quintus 25 jaar betrokken bij Het HOLLAND-KOOR. Ook het Hineni Symfonie Orkest verleent haar medewerking, evenals diverse solisten waaronder Chloë Elsenaar (viool), André van Vliet (piano), Ronald IJmker (orgel) en Noortje van Middelkoop (panfluit). Naast koor- en samenzang zal ds. Kees van Velzen de meditatie verzorgen en zal er aandacht zijn voor het Jaffa Instituut waarvoor gecollecteerd zal worden.

Jaffa Instituut
Het Jaffa Instituut zet zich al vele jaren in voor kansarme kinderen in Israël. Kinderen die uit een thuissituatie komen waar de ouders verslaafd, in de prostitutie of in de gevangenis zitten, en ook kinderen van immigranten die moeite hebben met integratie in Israël. Zij bieden onder andere intensieve naschoolse opvang, maar ook een dagelijkse warme maaltijd, psychologische bijstand, therapie, huiswerkbegeleiding en bijscholing. Hiermee krijgen de kinderen weer hoop en perspectief.

Praktische informatie
Het concert vindt plaats op zaterdag 26 oktober in De Doelen, Schouwburgplein 50 in Rotterdam. De aanvang is om 20.00 uur en het concert zal rond 22.00 uur afgelopen zijn. Er is geen pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar via De Doelen Rotterdam.

Over Jan Quintus Zwart (1957)
Telg uit het roemrijke geslacht der Zwarten; grootvaderJan Zwart (1877-1937) en vader Willem Hendrik Zwart (1925-1997) gingen hem voor in de muziek.Koordirigent sinds 1984 (Chr. Gem. Zangver. Looft den HeerNotter) met een grote bekendheid mede door zijn jarenlangewerkzaamheden bij de Evangelische Omroep.Naast de koren waar hij tegenwoordig dirigent van is, washij werkzaam bij koren in Apeldoorn, Urk (MannenkoorHallelujah & Jongerenkoor Immanuel), Ede (Fiducia),Staphorst (MK) en Zaandam (ZIM).Vele lp en cd opnames verschenen van zijn hand.Concertreizen brachten hem en zijn koren in veleEuropese landen maar ook in USA, Canada,Zuid-Afrika en Israël.Hij was als samensteller verantwoordelijk voorde vernieuwde uitgave van de bundelJohannes de Heer: edities 1991 & 2004.Van december 2007 tot april 2014 was hij samenstelleren presentator bij Groot Nieuws Radio.In 2009 werd hij benoemd tot Ridder in de Ordevan Oranje Nassau.

Jubileumconcert in de Doelen te Rotterdam ter ere van Jan Quintus 35 jaar dirigent.

Aanvang 20:00 uur.
Naast CRK VOICES verdere medewerking van:
“Looft den Heer” uit Notter;
Chistelijk Drechtstedenkoor “Praise Him” uit Dordrecht;
CRK “Praise the Lord” uit Notter;
Hardenbergs Christelijk Mannenkoor uit Hardenberg;
Het Holland koor.

Hineni Symfonie Orkest, o.l.v. Lubertus Leutscher;
Noortje van Middelkoop, panfluit;
Chloë Elsenaar, viool;
André van Vliet, piano;
Ronald IJmker, orgel;
Algehele leiding, Jan Quintus Zwart.

Van dit concert worden tv-opnames gemaakt voor Family7 en de DVD uitgave.

Kaarten voor dit unieke concert zijn te bestellen via de leden voor € 25,00 en via de Doelen voor € 29,50. Ook rijden er bussen vanaf Hasselt en Kampen-Zuid. Voor
€ 20,00 per persoon kan men ook hiervoor kaarten bestellen bij de leden. Dit is de goedkoopste en makkelijkste manier om naar Rotterdam te reizen, geen treinkaartje nodig en ook geen dure parkeerplaatsen in de buurt van De Doelen. Terwijl de koorleden aan het repeteren zijn bezoekt u het mooie centrum van Rotterdam, dus een mooie dag uit en ook nog een bijzonder concert ter afsluiting van de dag.
Reserveer op tijd want ook hierbij geldt OP=OP.

Flyer

ZANGAVOND “WOORD EN DAAD”

Poster

CRK Voices start nieuwe seizoen met open repetitie avonden

Op dinsdag 27 augustus 2019 start Christelijk Regionaal Koor Voices met het nieuwe zangseizoen. Belangstellenden zijn van harte welkom mee te zingen, aanvang 19.45 uur in De Hoeksteen te IJsselmuiden. Open repetities zijn op dinsdag 27 augustus, 3 en 10 september. De koffie staat klaar, wees van harte welkom.

Het komende zangseizoen staat eerst in het teken van het 35-jarig jubileumconcert van dirigent Jan Quintus Zwart op 26 oktober in De Doelen te Rotterdam. Met alle koren van Jan Quintus Zwart (ongeveer 1000 koorleden), het Hineni Symfonie Orkest en muzikanten Noortje van Middelkoop (dwarsfluit), Chloë Elsenaar (viool), André van Vliet (piano) en Ronald IJmker (orgel) belooft dit een unieke ervaring te worden.

Daarnaast gaat CRK Voices aan de slag met volledig nieuwe repertoire voor het Kerstconcert in Kampen op 17 december 2019. Dit leidt tot een mooie afwisseling van het instuderen van kerstliederen en liederen voor het jubileumconcert tijdens de komende repetities.

Op 4 mei 2020 staat weer een uitvoering van het Requiem van de kamper componist Bart Oenema op de agenda. Tien jaar na het schrijven van dit Requiem wordt het stuk opnieuw uitgevoerd rond de Nationale Dodenherdenking. Het Requiem van Bart Oenema is in 2019 ook uitgevoerd in Soest (Duitsland), waar de reacties na afloop van het concert zeer lovend waren en men het als een indrukwekkend en mooi concert ervoer.

Al met al reden genoeg om tijdens de open repetitie avonden met CRK Voices en dirigent Jan Quintus Zwart kennis te maken.

CRK Voices telt ongeveer honderd enthousiaste leden uit een zeer ruim gebied rondom Kampen, maar staat altijd open voor nieuwe leden die graag meezingen. Het koor geeft bijzondere aandacht aan koorscholing, onder meer onder leiding van Marjo van Someren (vaste zangpedagoge van CRK Voices). Met deze scholing hoopt Voices de koorkwaliteit tot een hoger niveau te brengen. Eens per jaar organiseert het koor een koorscholingsdag, met als bijkomend voordeel dat de onderlinge band van koorleden wordt versterkt.

Het repertoire dat dirigent Jan Quintus Zwart voor het koor selecteert, is voornamelijk Engelstalig (veelal van Amerikaanse componisten), maar ook veel Nederlandstalige liederen worden ingestudeerd. Naast de Passie- en Kerstconcerten geeft Voices jaarlijks een concert in juni ter afsluiting van het seizoen.

Meer informatie over het koor en de concertagenda is op de website te vinden.

OPNAME Samenzang in de Jozefkerk te Assen op zondag 26 mei 2019

Samenzang in de Jozefkerk te Assen op zondag 26 mei 2019. Voorganger in deze dienst was Ds. A. Troost. Medewerking werd verleend door CRK Voices uit Kampen onder leiding van Jan Quintus Zwart en door Jan Lenselink (piano) en Gerwin van der Plaats (orgel).

https://youtu.be/iXwFMRrjQao

Samenzangdienst Assen zondag 26 mei 2019

afspelen

Eigen opname

Uitvoering passieconcert Cantate ‘Portraits in Grace’ door CRK Voices in IJsselmuiden

afspelen

Eigen opname

Ook heeft “De Hoeksteen” opnames gemaakt van ons passieconcert. Via kerkdienstgemist hier te beluisteren en te bekijken. Beeld en geluid lopen niet helemaal synchroon.

https://kerkdienstgemist.nl/media/1685373-Passie-Paasconcert-C-R-K-Voices

Première van het REQUIEM in Soest (Duitsland) zaterdag 9 maart 2019
Uitvoering van het REQUIEM in Soest (Duitsland).

afspelen

Eigen opname

Flyer

Voices poster Passie-IJsselmuiden_nieuw

Passieconcert Cantate ‘Portraits in Grace’ door CRK Voices in IJsselmuiden

Onder leiding van Jan Quintus Zwart geeft CRK Voices op dinsdag 9 april 2019 een passieconcert in De Hoeksteen te IJsselmuiden. Het concert begint om 20.00 uur. CRK Voices neemt u dit jaar in de cantate ‘Portraits in Grace’ mee naar de bovenzaal, de plaats waar Jezus samen met Zijn vrienden het laatste avondmaal hield. Ook de plaats waar de gebrokenheid van ons mensen voluit zichtbaar werd. Er ontstond ruzie: wie van ons zal de belangrijkste zijn in Uw Koninkrijk… Er was moeite met dienstbaarheid, niemand wilde elkaars voeten wassen, hoe gebruikelijk ook in die tijd. Er was verraad, hoogmoed, er werd gelogen… En Jezus? Jezus brak het brood en zegende het. Zijn zegenende handen boven de gebrokenheid. Tot op de dag van vandaag mogen wij leven onder Zijn zegenende handen. Als een Geschenk van Genade. Een geschenk vanuit Zijn onbegrijpelijke liefde, ondanks de scherven van gebrokenheid in ons leven.

De liederen uit de cantate, aangevuld met liederen uit het bestaande repertoire, worden instrumentaal begeleid door Jelte van Putten (viool), Jan Lenselink (piano) en Ronald IJmker (orgel).

CRK Voices is een koor met ongeveer honderd enthousiaste zangers en zangeressen uit een zeer ruim gebied rondom Kampen. Het koor heeft dit jaar een mooi aantal concerten/zangavonden op de agenda staan, die u vindt in de concertagenda op de website van CRK Voices.

Het koor vindt het altijd fijn nieuwe leden te verwelkomen. Wie graag zingt, is van harte welkom op onze repetities in de Hoeksteen te IJsselmuiden, elke dinsdag van 19.45 – 22.00 uur.

Kaarten á € 7,50 per stuk zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de koorleden en Fotorama Kampen, De Rank Kampen, Kantoorboekhandel Schutte IJsselmuiden en Foto Tuinman Hasselt. Aan de kerk kosten de kaarten € 10,00. De kerk is open om 19.15 uur, aanvang concert 20.00 uur.

SocMed_RequiemSoest2019

REQUIEM in Soest (Dld) op zaterdag 9 maart 2019

Op 4 mei 2010 vond in de Bovenkerk te Kampen de première plaats van het, in opdracht door de gemeente Kampen geschreven, REQUIEM van Bart Oenema. Uitgevoerd door CRK Voices. Het talrijke publiek was zeer onder de indruk zo ook een afvaardiging van het gemeentebestuur van partnerstad Soest in Duitsland. Hoe bijzonder is het om in 2019 hetzelfde werk opnieuw uit te voeren door hetzelfde koor met ook weer solisten Marjo van Someren en Bart Oenema. Een instrumentaal begeleidingsensemble vanuit de Musikschule Soest (D) en natuurlijk pianist Jan Lenselink. Voor verder bijzonderheden, zie flyer.

Flyer

Flyer benefietconcert

“OPEN REPETITIES BIJ CRK VOICES”

Op dinsdag 8 januari 2019 start CRK VOICES, o.l.v. dirigent Jan Quintus Zwart, weer met de repetities. Ook in 2019 gaan wij weer mooie dingen doen, zie hiervoor de website.

Hierbij nodigen wij aspirant leden uit om eens met ons mee te zingen tijdens de open repetities op respectievelijk dinsdag 8, 15 en 22 januari 2019. We zijn speciaal op zoek naar mannen die ons koor willen komen versterken, maar natuurlijk zijn vrouwen ook meer dan welkom. Mocht u na drie keer meezingen denken, wat een leuk koor en wat zingen ze mooie liederen, dan kunt u lid worden van CRK Voices. Schroom niet en kom vrijblijvend. Koffie voor nieuwe leden is gratis (tijdens de open repetities). Wij repeteren in de Hoeksteen te IJsselmuiden en de repetities starten om 19.45 uur.

Om een beetje in de stemming te komen en te zien en te horen wat wij o.a. zingen, bekijk hier ons optreden met het lied “De Here God uw Koning” tijdens de opname van Nederland Zingt vanuit de Grote Kerk te Zwolle op 21 november 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=r-AS0I9zrCs

“Uitzenddatum van opname Nederland Zingt en een korte terugblik”

Op woensdag 21 november 2018 hebben wij als koor onze medewerking verleend aan de tv opname van het E.O. programma “Nederland Zingt”. De opnames zijn gemaakt in de Grote Kerk in Zwolle. De eerste uitzenddatum is zaterdag 8 december 2018

Met “onze” Ronald IJmker achter het orgel

Ronald IJmker

Klik de link aan voor een kort terugblik

https://nederlandzingt.eo.nl/artikel/2018/11/terugblik-zwolle/

“Nog even nagenieten van 2 nummers van ons Kerstconcert vanuit de Burgwalkerk te Kampen”

14_Carols from a quiet manger

afspelen

15_Arise

afspelen

Kerstconcert CRK Voices, Cantate ‘Let there be Christmas’

Het Christelijk Regionaal Koor Voices brengt op dinsdag 18 december 2018 in de Burgwalkerk, Burgwal 60, 8261 EP te Kampen de cantate “Let there be Christmas” van Joseph M. Martin ten gehore.

In de cantate ‘Let there be Christmas’ zijn onder andere de woorden geloof, hoop, vrede, liefde, vreugde, genade en verlossing, leidraad in de liederen.

Een prachtige cantate die zeker de moeite van het luisteren waard is als voorbereiding op de viering van de geboorte van Jezus. Voices zal worden begeleid door Ronald IJmker (orgel), Jan Lenselink (vleugel), Sylvia Maessen (contrabas), Mark Wester (percussie) en een blazersensembe, onder algehele leiding van dirigent Jan Quintus Zwart.

Kaarten voor het kerstconcert zijn in de voorverkoop (€ 8,00 per stuk, aan de kerk € 10,00) verkrijgbaar bij de koorleden, Fotorama Kampen, De Rank Kampen en Kantoorboekhandel Schutte IJsselmuiden. Burgwalkerk is open 19.15 uur, aanvang concert 20.00 uur.

Flyer

Bezinningsconcert in Kampen

dinsdag 18 september van 20:00 – 21:30 | Gratis

Op dinsdag 18 september is er in Kampen een bezinningsconcert met Christelijk Regionaal Koor Voices, onder leiding van Jan Quintus Zwart. De overdenking wordt verzorgd door ds. Kees Kant. Het thema is ‘Klein worden voor God’. De avond wordt georganiseerd door Christenen voor Israël in de Bovenkerk, Koornmarkt 28 in Kampen.
De aanvang is om 20.00 uur. Toegang is vrij, iedereen is van harte welkom.

Bezinning
Juist in deze tijd waarin onze levens en alle kranten bol staan van oorlogen, conflicten en pijn, is het belangrijk om soms afstand te nemen van de hectiek en stil te staan bij het Woord van God. En dat Woord spreekt over eeuwige trouw, over alles-overwinnende liefde, over Gods prachtige heilsplan met deze wereld. Een vast geloof dat we als christenen met het Joodse volk mogen delen.
Het hele Joodse volk verootmoedigt zich op 19 september tijdens Jom Kippoer, de Grote Verzoendag. In verbondenheid met het Joodse volk roept Christenen voor Israël op om in deze tijd het lijden van al Gods kinderen in een bijeenkomst van bezinning en verootmoediging tot God te brengen. Tijdens het bezinningsconcert zal er voorbede zijn voor Israël en voor de gemeente van Christus in de verdrukking.

Concert
Er is koor- en samenzang met CRK Voices, onder leiding van dirigent Jan Quintus Zwart. Muzikale medewerking is er van Ronald IJmker (orgel), Jan Lenselink (vleugel) en Chloë Elsenaar (viool).
Foto gemaakt door Jan Amse
Door dit ingelaste concert komt de open repetitie hierbij te vervallen.

876A5337 (Medium)

Flyer voor 5 augustus_brugdienst

Flyer dubeelconcert

Dubbelconcert CRK Voices & Christelijk Kamper Mannenkoor D.E.V. op 26 juni

Op dinsdag 26 juni 2018 hoopt CRK VOICES onder leiding van Jan Quintus Zwart haar jaarlijkse zomerconcert in de Bovenkerk te Kampen te verzorgen. Het (gratis) concert is dit keer in samenwerking met Christelijk Kamper Mannenkoor D.E.V. onder leiding van Gerwin van der Plaats. Medewerking wordt verleend door Jan Lenselink, vleugel en Ronald IJmker, orgel.

CRK Voices heeft weer een aantal nieuwe liederen ingestudeerd, die ook tijdens dit concert worden gezongen. Het ruim 100 leden tellende koor heeft voor de komende tijd een groot aantal concerten in de planning staan. De dirigent streeft ernaar elk seizoen nieuw repertoire te selecteren, zodat de passie-, dubbel- en adventconcerten altijd de moeite waard zijn om te komen bezoeken. De volledige concertagenda vindt u overigens op de site van CRK Voices: www.crkvoices.nl.

Het nieuwe seizoen start CRK Voices op 4, 11, en18 september met open repetitie avonden. Deze avonden staan garant voor de combinatie van hard werken, geïnspireerd bezig zijn en plezier maken met de nodige humor. Wie van zingen houdt en vrijblijvend wil kennismaken is van harte welkom vanaf 19.45 uur in de Hoeksteen te IJsselmuiden.

Christelijk Kamper Mannenkoor D.E.V. is een eeuw jong en heeft afgelopen jaar dit jubileum uitgebreid gevierd. Het muziekrepertoire is bijzonder. D.E.V. zingt alles wat een mannenkoor maar zou kunnen zingen. Populaire klassieken, negrospirituals, psalmen, liederen uit diverse bundels, opera en vaderlandse liederen. Benieuwd welk repertoire zij 26 juni voor u in petto hebben? Kom dan naar de Bovenkerk!

Het dubbelconcert van CRK VOICES & Christelijk Kamper Mannenkoor D.E.V. in de Bovenkerk te Kampen begint om 20.00 uur. De kerk is geopend vanaf 19.15 uur. Toegang is vrij, er is een collecte tijdens het concert.

Benefietconcert_20180623

Uitnodiging Mazzeltov-concert 70 jaar Israël

Mazzeltov-concert in Kampen!
22 mei van 19:30 – 22:00

Op dinsdag 22 mei strijkt de Mazzeltov Tour neer in Kampen voor een feestelijke avond in de prachtige Bovenkerk!

Deze avond wordt een unieke belevenis. Laat u meeslepen door verhalen over de fascinerende geschiedenis, het heden èn de toekomst van Israël.

Daarnaast is er tijdens deze avond veel koor- en samenzang met prachtige liederen over Israël. De muzikale medewerking is van CRK Voices uit IJsselmuiden, dat onder leiding staat van dirigent Jan Quintus Zwart. Ook wordt medewerking verleend door Jan Lenselink op de vleugel en Ronald IJmker op het orgel.

Kaarten bestellen
Kaarten voor deze bijzondere avond kosten maar €5,- p.s. (inclusief één consumptie)

Voor informatie: https://christenenvoorisrael.nl/agenda/mazzeltov-concert-kampen/

Flyer mazzeltovtour_1

Passieconcerten op 20 en 27 maart 2018

CRK Voices onder leiding van Jan Quintus Zwart geeft op 20 en 27 maart 2018 passieconcerten in De Hoeksteen te IJsselmuiden en in de Ichthuskerk te Hasselt. Beide concerten beginnen om 20.00 uur en op het programma staat de passiecantate ‘Harvest of Sorrows’. Deze door het publiek hooggewaardeerde cantate is door het koor eerder integraal uitgevoerd en wordt dit keer aangevuld met een aantal nieuw ingestudeerde liederen. De liederen wor den instrumentaal begeleid door Chloë Elsenaar (viool), Jan Lenselink (piano) en Ronald IJmker (orgel) in IJsselmuiden en Ronald IJmker (piano) en Evan Bogerd (orgel) in Hasselt.

876A4693 (Medium)

Aan de vooravond van de ‘stille week’ en als onderdeel daarvan zal deze cantate als een compleet werk worden uitgevoerd, waarin het koor op indrukwekkende wijze een aantal momenten uit het lijdensverhaal schildert in klank en woord. Ook de muziekinstrumenten dragen bij aan de ervaring van de diepte van het lijden en sterven van Jezus. De liederen uit de cantate zijn geschreven door de Amerikaanse componist Joseph M. Martin.

CRK Voices is een koor met ruim honderd enthousiaste zangers en zangeressen uit een zeer ruim gebied rondom Kampen, die in wel en wee met elkaar meeleven. Het koor geeft bijzondere aandacht aan koorscholing, onder meer onder leiding van Marjo van Someren (vaste zangpedagoge van CRK Voices). Met deze scholing hoopt Voices de koorkwaliteit tot een hoger niveau te brengen. In april organiseert het koor een koorscholingsdag, met als bijkomend voordeel dat de onderlinge band van koorleden wordt versterkt.

Het repertoire dat dirigent Jan Quintus Zwart voor het koor selecteert, is voornamelijk Engelstalig (veelal van Amerikaanse componisten) maar ook veel Nederlandstalige liederen worden ingestudeerd. Naast de Passie- en Kerstconcerten geeft Voices jaarlijks een gratis concert in juni ter afsluiting van het seizoen. Zie voor de concertagenda op de website van CRK Voices.

876A4746 (Medium)

Het koor nodigt u van harte uit op 20 maart in IJsselmuiden en/of op 27 maart in Hasselt met haar stil te staan bij het lijden en sterven van Jezus Christus.

Kaarten á € 5,00 per stuk zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de koorleden en Fotorama Kampen, De Rank Kampen, Kantoorboekhandel Schutte IJsselmuiden en Foto Tuinman Hasselt. Aan de kerk kosten de kaarten € 7,50. De kerk is open om 19.15 uur, aanvang concert 20.00 uur.

Flyer Passieconcert 2018

12 december CRK Voices Adventsconcert in Burgwalkerk te Kampen

Op 12 december 2017 verzorgt CRK Voices een advent/kerstconcert in de Burgwalkerk te Kampen. Dirigent Jan Quintus Zwart heeft een groot aantal nieuwe advent- en kerstliederen geselecteerd, met onder meer werken van J.S. Bach (Sheperd’s Song), Don Marsh (The Sound of His Love) en Mary Macdonald & Rose Aspinall (Ouverture Chrismas Gloria & The Gathering). Ook een aantal bekende stukken zoals “Mary, did you know?” staan op het programma. Met dit nieuwe repertoire, aangevuld met eerder gezongen muziekstukken, belooft het een prachtige avond te worden. Combo Jan Lenselink en Ronald IJmker verlenen hun medewerking, de algehele leiding is in handen van Jan Quintus Zwart.
20161213_212353

CRK Voices hoopt op 16 december, samen met CRK Adonai o.l.v. Peter Burger uit Waddinxveen, als samengesteld Hour of Power koor medewerking te verlenen aan het Hour of Power Nederland concert ‘The Glory of Christmas’. Een unieke muzikale beleving in de Eusebiuskerk in Arnhem met artiesten als Dwight Dissels en Joke Buis. Gastdirigent Don Neuen wordt rechtstreeks uit L.A. overgevlogen om dit Nederlands Hour of Power koor te dirigeren. Bobby Schuller zal de aanwezigen vanuit Shepherd’s Grove inspireren met een speciale videoboodschap. Presentatie is die avond in handen van Jan van den Bosch.

Graag ontmoeten wij u op beide avonden. Kaarten voor het advent/kerstconcert op 12 december zijn in de voorverkoop (€ 8,00 per stuk, aan de kerk € 10,00) verkrijgbaar bij de koorleden, Fotorama Kampen, De Rank Kampen en Kantoorboekhandel Schutte IJsselmuiden. De Burgwalkerk is open vanaf 19.15 uur, aanvang concert 20.00 uur. Meer informatie: www.crkvoices.nl

Informatie over het concert van Hour of Power Nederland op 16 december is te vinden op www.hourofpower.nl/kerst

Dubbelconcert CRK VOICES en STEREO op 27 juni in de Bovenkerk te Kampen

Dinsdag 27 juni 2017 is het weer genieten in de Bovenkerk te Kampen. Een avond vol met koor- en samenzang op het jaarlijkse en gratis toegankelijke dubbelconcert van CRK Voices uit Kampen. Dit keer in samenwerking met het Christelijk Mannenkoor Stereo uit Genemuiden. CRK Voices staat onder leiding van Jan Quintus Zwart en Christelijk Mannenkoor Stereo wordt gedirigeerd door Harm Hoeve. Ook is er op deze avond de CD presentatie ‘New Collection’ van Jan Lenselink (piano) en André van Vliet (orgel). Beide musici zullen muziekstukken van deze cd ten gehore brengen en ook de koren begeleiden.

Beide koren tellen meer dan honderd leden en Stereo mocht vorig jaar het 50-jarig jubileum vieren. CRK Voices heeft een unieke plek binnen de veelkleurigheid van koren in Nederland. Meerdere keren zongen ze een wereldpremière van nieuwe composities. Zo ook het Requiem van Bart Oenema op 4 mei 2010 dat ook dit jaar in dezelfde Bovenkerk met veel publiek werd uitgevoerd. In 2016 werd een vijfde CD genaamd ‘More Love’ opgenomen. Deze cd met meer actueel repertoire is zeer goed ontvangen. Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo groeide in vijftig jaar tijd uit tot een begrip in Genemuiden en verre omstreken. Het koor vertolkt geestelijke liederen, klassieke werken en vaderlandse liederen en vanzelfsprekend psalmen, zowel vierstemmig als met de unieke Genemuider bovenstem.

Beide koren zorgen samen voor een zeer afwisselend programma, waarbij ook het publiek door samenzang een bijdrage zal leveren.

Het belooft op 27 juni een prachtige avond te worden, u bent van harte welkom! Het dubbelconcert van CRK Voices & Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo in De Bovenkerk te Kampen begint om 20.00 uur. De kerk is geopend vanaf 19.15 uur. Toegang is vrij, er is een collecte tijdens het concert. Na afloop is er gelegenheid de CD ‘New Collection’ en cd’s van beide koren te kopen. img_8894

4 mei 2017 Requiem in Bovenkerk te Kampen door CRK Voices

Koor in de burgwalkerk

Na het daverende succes in 2010 van de première van het Requiem geschreven door de Kamper componist Bart Oenema wordt dit werk op 4 mei opnieuw uitgevoerd door CRK Voices in de Bovenkerk te Kampen. Ook nu zullen Marjo van Someren en Bart Oenema de solopartijen en een duet zingen. Naast deze solisten en het koor spelen verschillende instrumentalisten een grote rol in het stuk. Voor slagwerk en fagot zijn prachtige solo’s geschreven en ook de piano speelt een belangrijke rol in het Requiem. De algehele leiding is in handen van Jan Quintus Zwart.

Een requiem is oorspronkelijk een mis voor de doden uit de oude kerkelijke eredienst. De requiemmis werd ook vaak zingend ten gehore gebracht en vele componisten hebben de tekst hiervan op muziek gezet, zoals bijvoorbeeld Mozart, Verdi en Lloyd Webber. Dan waren er ook componisten die zich vrijheden permitteerden rond de tekst. Ze lieten delen weg of voegden delen toe. Voorbeeld hiervan zijn ‘Ein Deutsches Requiem’ van Brahms en het ‘War Requiem’ van Benjamin Britten. In lijn van deze componisten heeft Bart Oenema dit requiem geschreven. Een werk over de oorlog en de gevolgen daarvan op de naoorlogse periode. Niet alle teksten uit de originele requiemmis zijn gebruikt. Verder bevat het stuk het koraal ‘Wenn ich einmal soll scheiden’, afkomstig uit de protestantse kerkmuziek. Tussen de delen door wordt het verhaal verteld van een vader en een moeder die opgroeien in de oorlog en de gevolgen van die oorlog op hun verdere leven. Bij dit verhaal horen de twee liederen: ‘Altijd zomer’ (solo Bart Oenema) en ‘Ik heb je lief’ (solo Marjo van Someren). Het ruim 100 leden tellende regionale christelijk koor Voices heeft leden uit de wijde omtrek van Kampen en IJsselmuiden, waar het koor elke dinsdag repeteert in De Hoeksteen. Dirigent Jan Quintus Zwart probeert steeds opnieuw met een nieuw repertoire te komen, waardoor het koor ook diverse premières (waaronder dit Requiem en het Magnificat, beide door Bart Oenema voor het koor geschreven) op naam heeft staan. Ook de meeste werken die Voices van Amerikaanse componisten laat horen, zijn nog nooit eerder in Nederland uitgevoerd. Maar ook veel werk van Nederlandse componisten staat op het repertoire van Voices.

Het Requiem van Bart Oenema is in 2010 opgenomen. U kunt de cd bestellen via de website www.crkvoices.nl of kopen na afloop van de uitvoering op 4 mei. Prijs van de cd is speciaal voor deze nieuwe uitvoering slechts € 7,50.

De uitvoering op 4 mei in de Bovenkerk te Kampen begint om 20.45 uur. Toegang is vrij. Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

REQUIEM van Bart Oenema

Op donderdag 4 mei 2017 mogen wij als koor weer medewerking verlenen aan het Requiem van Bart Oenema, als afsluiting van de 4 mei herdenking. We zijn inmiddels begonnen met de repetities en het is weer geweldig om het Requiem te mogen en kunnen zingen. Voor ons als koor is het de tweede keer dat wij het Requiem gaan zingen en het is en blijft een bijzonder mooi stuk. Noteer deze datum alvast in uw agenda.
U kunt deze CD ook bestellen, zie MEDIA / CD’s

Voices flyer passie 2017Passiecantate ‘Redeemer of my heart’.

Koor in de burgwalkerk

CRK Voices onder leiding van Jan Quintus Zwart geeft op 4 en 11 april 2017 een passieconcert in De Hoeksteen te IJsselmuiden en in de Ichthuskerk te Hasselt. Beide concerten beginnen om 20.00 uur en op het programma staat de passiecantate ‘Redeemer of my heart’. Het koor wordt instrumentaal begeleid door Chloë Elsenaar (viool), Jan Lenselink (piano) en Ronald IJmker (orgel) in IJsselmuiden en Ronald IJmker (piano) en Evan Bogerd (orgel) in Hasselt.

Aan de vooravond van de ‘stille week’ en als onderdeel daarvan zal deze cantate in zijn geheel worden uitgevoerd, waarin het koor op indrukwekkende wijze een aantal momenten uit het lijdensverhaal schildert in klank en woord. Ook de muziekinstrumenten dragen bij aan de ervaring van de diepte van het lijden en sterven van Jezus. De liederen uit de cantate zijn geschreven door de Amerikaanse componist Joseph M. Martin, die ook het door het koor in voorgaande jaren (op veler verzoek) uitgevoerde Oratorium ‘Harvest of Sorrows’ heeft geschreven.

CRK Voices nodigt u van harte uit op 4 april in IJsselmuiden en/of op 11 april in Hasselt met haar stil te staan bij het lijden en sterven van Jezus Christus.

Het 15-jarige CRK Voices telt ruim honderd leden en is een enthousiaste groep zangers en zangeressen uit een zeer ruim gebied rondom Kampen, die betrokken is op elkaar. Via projecten, zoals nu bij het instuderen van het Requiem van componist Bart Oenema dat op 4 mei in Kampen zal worden uitgevoerd, kan een liefhebber van samen zingen kennismaken met het koor. Het repertoire dat dirigent Jan Quintus Zwart voor het koor zoekt is voornamelijk Engelstalig (Amerikaanse muziekstukken), maar ook veel Nederlandstalige liederen worden ingestudeerd. Naast de Passie- en Kerstconcerten geeft Voices jaarlijks een gratis concert in juni ter afsluiting van het seizoen. Door middel van koorscholing door Marjo van Someren, vaste zangpedagoge van het koor, wil Voices het niveau van het koor verhogen. Een aantal koorleden volgt ook privé zanglessen bij Marjo. CRK Voices heeft een vijftal cd’s opgenomen waarvan de laatste een jaar geleden. Deze cd ‘More Love’ heeft, net als de cd ‘Magnificat’ (2012), een Zilveren Duif nominatie in de wacht gesleept. Naast samen zingen gaat het koor komende oktober ook op reis naar Duitsland. De reis zal in het teken staan van -hoe kan het ook anders- concerten en gezellig samen zijn.

Kaarten á € 5,00 per stuk zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de koorleden en Fotorama Kampen, De Rank Kampen, Kantoorboekhandel Schutte IJsselmuiden en Foto Tuinman Hasselt Aan de kerk kosten de kaarten € 7,50. De kerk is open om 19.15 uur, aanvang concert 20.00 uur.

Foto gemaakt door Pim Busman

Uitnodiging om als projectlid van CRK Voices mee te gaan zingen

Beste volgers van CRK Voices,

We hopen vanaf 10 januari tot 2 mei 2017 te oefenen voor het “Requiem” van Bart Oenema. Dit werk zullen we dan op donderdag 4 mei gaan opvoeren in de Bovenkerk te Kampen.

Tevens zullen we vanaf 10 januari gaan oefenen voor ons Passieconcert dat we hopen te houden op dinsdag 4 april in De Hoeksteen te IJsselmuiden.

Voor deze repetities tot en met de optredens uitnodigen wij u uit om met ons mee te zingen. En uiteraard mag u daarna ook definitief lid worden.

De kosten voor dit hele project bedragen euro 50,00 p.p.

Wij zien u graag op de eerste repetitieavond op dinsdag 10 januari 2017 in de Hoeksteen te IJsselmuiden, Goudplevier 103, 8271 GB IJsselmuiden.

Opgave via info@crkvoices.nl

Mooie recensie in het Streeknieuws van donderdag 22-12-2016

artikel-kerstconcert-voices

Foto’s van het kerstconcert van 13 december 2016 in de Burgwalkerk
img_8789 img_8792 img_8806 img_8825 img_8831 img_8838 img_8841 img_8845 img_8848 img_8849 img_8850 img_8851 img_8853 img_8854 img_8855 img_8857 img_8858 img_8860 img_8861 img_8865 img_8867 img_8870 img_8871 img_8873 img_8874 img_8878 img_8879 img_8883 img_8885 img_8886 img_8887 img_8889 img_8894 img_8896 img_8897

Enkele nummers opgenomen door Pim Busman

afspelen

Muzikaal intermezzo door Krista, Jan en Ronald

afspelen

Gedeelte van een nummer uit Born a King

afspelen

Samenzang

afspelen

Knap dirigeerwerk van Jan Quintus en pianospel van Jan Lenselink

Jan Quintus Zwart geeft interview over nominatie CRK Voices voor Zilveren Duif Award

interview-jq

Zilveren Duif nominatie voor CRK Voices

img_8648-medium foto-persbericht-mediumHet Christelijk Regionaal Koor (CRK) Voices is voor de tweede keer genomineerd voor een ‘Zilveren Duif’. De uitreiking van de Zilveren Duif Awards is het hoogtepunt van de Maand van de Christelijke Muziek in de maand november. De uitreiking vindt plaats op 17 november 2016.

De Zilveren Duif Awards zijn een begrip geworden en laten elk jaar weer de kwaliteit, diversiteit en authenticiteit van christelijke muziek zien. De Zilveren Duif is een samenwerkingsverband van (grotendeels christelijke) platenmaatschappijen, media en muziekorganisaties. CRK Voices is genomineerd in de categorie koormuziek.nl prijs beste album koren. De vakjury die uit de genomineerden de winnaars zal selecteren, bestaat dit jaar uit André Rouvoet (voorzitter), Irene Klein-Haneveld, Hans van Vuuren, Peter Grasmeijer en Henk van Steeg.

Crk Voices werd in september 2001 opgericht op initiatief van dirigent Jan Quintus Zwart en telt ruim 100 leden. In het repertoire probeert het koor onderscheidend te zijn ten opzichte van andere koren.

Deze nominatie viel het koor ten deel voor het nieuwe album: MORE LOVE, afgelopen maand mei opgenomen in de Grote Kerk van Hasselt. Het koor wordt op deze productie begeleidt door pianist Jan Lenselink en organist Ronald IJmker. CRK Voices is het eerste koor dat in deze categorie voor de tweede keer is genomineerd, in 2012 voor het album MAGNIFICAT (de lofzang van Maria).

Voor CRK Voices een prachtig resultaat en een stimulans om op de gekozen weg verder te gaan met opmerkelijke koormuziek. Zo staat nu het Kerstoratorium Born a King op het studieprogramma, uit te voeren in de Brugwalkerk op 13 december 2016 en voor 4 mei 2017 de eerste herhaling van het REQUIEM, dat in 2010 een succesvolle première had.

CRK Voices repeteert iedere dinsdagavond in De Hoeksteen te IJsselmuiden vanaf 19.45 uur.

Het album MORE LOVE is te bestellen via de website van CRK Voices, evenals de overige vier eerder opgenomen Cd’s. Voor alle informatie over CRK Voices kunt u onze website bezoeken; https://www.crkvoices.nl/

Foto’s zijn gemaakt door Niek Teune en dit persbericht door Froukje Spoelstra

Een verjaardagfeestje van de Elisabethbode

20161001_151712 20161001_152008 20161001_153209 Een verjaardagfeestje van de Elisabethbode in de mooie Bovenkerk te Kampen. De Elisabethbode bestaat al 85 jaar. Wij mochten als CRK Voices o.l.v. Jan Quintus Zwart medewerking verlenen, samen met Noortje van Middelkoop, Jan Lenselink en Ronald IJmker aan dit prachtige concert. Er was een grote opkomst en het is altijd fijn om voor een volle Bovenkerk te zingen.

Voor de duidelijk Jan Quintus zong geen solopartij, hij sprak als ambassadeur van de Elisabethbode de aanwezigen toe.

Foto’s zijn gemaakt door Margaretha de Haan van Royal Jongbloed.

Medewerking verleend aan Elisabeth-koffieconcert

foto-drachten

Deze foto is afgelopen woensdag 21 september gemaakt in Drachten tijdens een Elisabeth-koffieconcert met medewerking van Noortje van Middelkoop, Ronald IJmker en Jan Quintus Zwart met een aantal projectleden van CRK Voices.
Foto is gemaakt door Margaretha de Haan. Marketing & Communicatieadviseur van o.a. De Elisabeth Bode.

Christelijk regionaal koor Voices neemt 5e CD op!

Zaterdag 21 mei 2016 heeft CRK Voices een vijfde CD opgenomen in de Grote of Stephanuskerk te Hasselt. Na ‘Take my voice’(2009), ‘Requiem’ (2010), ‘Magnificat’(2011) & ‘And on earth… peace’(2013), was er veel vraag naar een CD met het huidige repertoire van Voices. Daaraan wordt met deze nieuwe CD tegemoet gekomen met onder meer de bekende liederen “10.000 reasons (Bless the Lord)”, “God and God alone”, maar ook ”Ik zal er zijn”, “Vleugels” en “Heer wijs mij uw weg”.

Als locatie voor de opname was dit keer gekozen voor de Grote of St. Stephanuskerk te Hasselt met het bekende Rudolf Knol-orgel. Dit orgel is beroemd vanwege de karakteristieke klank, die dankzij een perfecte akoestiek door de gewelven klinkt. Het was een wens van de dirigent van CRK Voices, Jan Quintus Zwart, om hier een cd met Voices op te nemen, met voor deze akoestiek passend repertoire. Begeleiding op de vleugel gebeurde door Jan Lenselink, het orgel werd bespeeld door Ronald IJmker.

De presentatie van de nieuwe CD ‘More love to Thee’ van CRK Voices is bij het eerstvolgend dubbelconcert op 28 juni. Een groot aantal van de opgenomen liederen zal dan te beluisteren zijn. Dit dubbelconcert is met medewerking van Christelijk Mannenkoor Staphorst onder leiding van Peter Bos op 28 juni 2016 om 20.00 uur in de Bovenkerk te Kampen. De toegang van dit concert is gratis, er is alleen een collecte ter bestrijding van de kosten. Via de website www.crkvoices.nl is meer informatie te vinden over het bestellen van de CD, die ook na afloop van het concert te koop is.
Foto Hasselt

JQZ_Uitdaging_407_j#1153D5D (Medium)

CRK VOICES o.l.v. Jan Quintus Zwart is nog steeds een enthousiast en ambitieus koor.

CRK Voices is een enthousiast en ambitieus koor met leden afkomstig uit de regio Kampen. Wekelijks komen zangers en zangeressen uit ondermeer Kampen, IJsselmuiden, Hasselt, Genemuiden, Emmeloord, Harderwijk en Zwolle bijeen om zich voor te bereiden op concerten, opnames of andere zangactiviteiten. Het koor heeft een breed repertoire en baarde opzien met compositie premières van Johan Bredewout en Bart Oenema. Ook nieuw repertoire vanuit de USA vindt regelmatig ingang bij het koor. Enthousiast reageerde het publiek op het nieuwste kerstoratorium AND ON EARTH….PEACE, dat inmiddels ook op CD verschenen is.

Klik op ondestaande link: http://www.genemuidenactueel.nl/2014/12/09/7544/

Het bericht op de website van Genemuiden Actueel is:

Vanvond zong het Christelijk Regionaal Koor Voices in de Burgwalkerk in Kampen. Onder de bezielende leiding van Jan Quintes Zwart werd ‘Het lied van het begin’ ingezet. Medewerkenden waren op het orgel Ronald IJmker, op de piano Jan Lenselink, Noortje van Middelkoop op de panfluit, Mark Wester op drums en Mark Dekkers op de basgitaar.

Na het lied For God so loved the world, werd er door voorzitter Theo Ram, geopend met de woorden uit Johannes 1. Na gebed kwam het koor met een aantal liederen. Een stuk wat eruit sprong was het lied: God and God alone. Na een muzikaal intermezzo zong het koor weer 3 liederen waarbij de dirigent zo ‘vol overgave’ dirigeerde, dat hij na 2 liederen zijn haar weer in zijn model moest brengen.

1 lied sprong eruit en dat was het lied Morningstar. Op de zuiverheid van het koor was in dat lied niets aan te merken, en het zong ook vol overgave. Met de begeleiding van Ronald op het Zwier van Dijkorgel, kon de avond niet meer stuk.

Na het laatste muzikaal intermezzo kwam het koor met een aantal delen uit het stuk ‘And on earth peace’, die ook op cd staat. Hierbij vormde het koor, samen met de musici een geweldig team, die een geweldig stuk neerzette!

Na een daverend ‘Gloria’, volgde het applaus, er werd gevraagd om een toegift en dat werd gedaan. Het lied God and God alone werd nog een keer gezongen waarbij het dak bijna van de kerk af werd geblazen, zo indrukwekkend.

Voices Streeknieuws wk25-14 (Medium)Recensie

Voices legt ziel in adventsconcert

ADVENTSCONCERT
door Lex Gunnink
IJSSELMUIDEN – Christelijk regionaal koor Voices is een koor dat niet makkelijk in een hokje valt te
stoppen. Qua leeftijdsopbouw een middenkoor en qua repertoire geen klassiek, pop of gospel. De
begeleiding van orgel gemengd met piano past als een handschoen om de koorklank.
Het concert vond niet zoals gebruikelijk plaats in de Kamper Burgwalkerk, maar in De Hoeksteen
in IJsselmuiden. Dat viel niet mee. Vanwege de droge akoestiek, maar ook omdat er voor het talrijk
toegestroomde publiek nauwelijks voldoende plaats was. In deze akoestiek moest het koor
hard werken om overeind te blijven, maar dat lukte. Voices heeft genoeg kwaliteit in huis.
Voices had twee bekende namen ingevlogen: Ralph van Manen en Heleen Koudijs. Goed voor het affiche
en de kaartverkoop. Maar de prestaties van beiden vielen tegen. Ze zongen routineus en onverstaanbaar.
Ook werden hun teksten niet geprojecteerd, die van Voices wel. Koudijs had bovendien hoorbaar moeite met
de hogere regionen. Bij Voices zelf viel meer te genieten.
Bijvoorbeeld bij ‘Born in Bethlehem’ met een pittig basloopje door Mark Dekker en lekker pulserend slagwerk
van Mark Wester. Ook het jazzy saxgeluid van Sjoerd Visser was een genot.
De hoofdschotel van de avond was ‘A Christmas Cantata’, een werk dat Voices onlangs op cd zette.
Het opent met een stoere processional, goed voor het eerste open doekje van de avond. Het zijn vooral de
opzwepende koren die van deze Christmas Cantata een feestje maken. Neem ‘Rejoice,
with exceeding great joy’. Dat hoef je geen twee keer tegen Voices te zeggen. Hun hele ziel en zaligheid
leggen de zangers er in. Het werk heeft ook een keerzijde: de teksten waarop het is gecomponeerd zijn zwak
en onsamenhangend, lichtjaren verwijderd van bijvoorbeeld een Huub Oosterhuis. Dirigent Jan Quintus Zwart
loodste ‘zijn’ Voices bekwaam door deze avond op zijn eigen, onnavolgbare manier: als een eenpersoons
energiecentrale staat hij voor zijn koor. Voices en Zwart, die horen bij elkaar.

Koor- en samenzangavond in de Bovenkerk

Dubbelconcert door CRK Voices en Chr. Drechtstedenkoor Praise Him.

Dinsdagavond 25 juni is het, inmiddels traditionele, dubbelconcert van CRK Voices.

In het nu tien jarig bestaan van dit regionale koor met leden uit Kampen, IJsselmuiden en wijde omgeving is dit concert een vast punt op de agenda bij zangliefhebbers.

Vele bekende koren traden naast CRK Voices op in de prachtige Bovenkerk van Kampen. CRK Voices laat zich dit jaar horen in een geheel vernieuwd programma waarin een aantal verassende nieuwe liederen waaronder het zeer populaire opwekkingslied 10.000 Reasons; Bless the Lord. Dit lied werd genoemd als de basis van het inmiddels overbekende en veel besproken Kroningslied.

Dit jaar komt op uitnodiging het ruim 200 leden tellende koor Praise Him uit Dordrecht naar Kampen. Praise Him geniet grote bekendheid in Nederland mede door de vele optredens (in hun opvallende rode toga’s) in het EO programma Nederland Zingt. Twee jaar geleden nam Jan Quintus Zwart de leiding op zich en nu presenteert dit koor zich dan in Kampen. Beide koren zullen, zowel afzonderlijk als gezamenlijk, een zeer afwisselend programma brengen, waarin naast koorliederen ook ruim aandacht is voor samenzang.

Het orgel in de Bovenkerk zal worden bespeeld door Ronald IJmker.

Het concert is vrij toegankelijk en begint om 20.00 uur, er is wel een collecte voor de onkosten.

Bovenkerk Kampen, Dinsdag 25 juni. Aanvang 20.00 uur Toegang vrij.

Dubbelconcert CRK VOICES & Chr. Gem. Drechtstedenkoor PRAISE HIM o.l.v. Jan Quintus Zwart

Ronald IJmker, orgel.

Succes voor Kamper koor

CRK VOICES sleept zilveren duif nominatie in de wacht.

Van 12 t/m 17 november staat in de christelijke boekhandel en in de media christelijke muziek centraal tijdens de allereerste Week van de Christelijke Muziek (WCM). Hoogtepunt is de uitreiking van de Zilveren Duif Awards tijdens een feestelijk galaconcert op vrijdag 16 november in De Pijler te Lelystad.

In 1989 beleefden we het voor het laatst: de uitreiking van de Zilveren Duif Awards voor de beste christelijke muziek. De BCB is blij dat zij op vrijdag 16 november goede christelijke muziek weer mogen onderscheiden met een prijs. Stemmen kan vanaf nu digitaal via www.zilverenduif.nl (uiterlijk 14 november) of schriftelijk, via een stembiljet in de christelijke boekhandel (uiterlijk 12 november). Naast het publiek, brengen ook een vakjury en de boekhandelaren hun stem uit. Het totaal aantal stemmen van de drie verschillende groepen wordt gewogen meegeteld in de uiteindelijke toekenning van de Zilveren Duif Awards. De jury onder voorzitterschap van André Rouvoet bepaalt wie het beste nieuwe talent is en oordeelt daarnaast of en aan wie er een oeuvre-prijs wordt toegekend.

In de categorie Beste album Gewijde Muziek is het Kamper koor CRK Voices één van de 5 genomineerden.

CRK VOICES werd in september 2001 opgericht op initiatief van dirigent Jan Quintus Zwart en telt ongeveer 100 leden. Het gekozen repertoire probeert afwijkend te zijn van het gemiddelde repertoire. Dirigent Jan Quintus Zwart zoekt bewust naar nieuwe werken in Nederland, maar ook daarbuiten.

Zo presenteerde VOICES als eerste de oratoria EEN NIEUW BEGIN, SCHEPPING en RUTH van Johan Bredewout en schreef de Kamper componist Bart Oenema in opdracht van Zwart een REQUIEM (première 4 mei 2010). Daarop volgde de opdracht aan dezelfde componist voor een MAGNIFICAT (De lofzang van Maria). Dit werk ging december 2011 in de Burgwalkerk te Kampen in première en nu verkrijgt de CD een Zilveren Duif nominatie.

CRK Voices zal op het komende kerstconcert dinsdag 11 december de Nederlandse première verzorgen van een nieuw Amerikaans kerstoratorium: AND ON EARTH…PEACE van Randy Vader en Jay Rouse. Op 11, 18 en 25 september zijn belangstellenden van harte welkom op de open repetities om zo kennis te maken met het koor en het nieuwe repertoire.

Voor meer informatie over de nominaties: www.zilverenduif.nl

wpeea7e6d1_05_06